η πέτρα και άλλες ιστορίες

 

«there is something inside you

it’s hard to explain

they are talking about you girl

but you ‘re still the same»

Nightcall «I saw 43 sunsets»

Που λέτε, είχα ενα χόμπυ να μαζεύω πέτρες. Καλά, κυρά μου και σύ, θα μου πείτε, τέτοιο χόμπυ βρήκες;

Εμ ναι, ή να κοψομεσιαστείς ή άσ’το.

Τώρα τελευταία σ’όποια παραλία πήγαινα μάζευα κι από καμιά πετρούλα.

Πλακουτσωτές, μακρουλές, στρογγυλές ή μακρόστενες. Ροζ, μια, η αγαπημένη μου, κάτι γκρίζες που στην παραλία φαινόντουσαν ιδιαίτερες κάτω από το φως του ήλιου και δίπλα στο κύμα, και μετά στο διαμέρισμα χάνανε την λάμψη τους, μοιάζαν απλές πέτρες. Οι πιο ελκυστικές ήταν εκείνες που τις είχε φάει το κυμα, τις είχε γλύψει για τα καλά και ήταν απίστευτα απαλές στην αφή.

Μερικές είχαν κάτι ενδιαφέροντα βαθουλωματάκια, κάτι λακκουβίτσες, σαν λακκάκια ή σημάδια προσώπου. Ήθελες συνέχεια να βάζεις εκεί το χερί σαν για να κρατηθείς.

οι πέτρες εμπαιναν μέσα στην τσάντα, νόμιζα οτι κάτι κράταγα από την απίστευτη ομορφιά της θάλασσας και της στιγμής. Για καιρό μέναν παρατημένες στο πάτο της τσάντας μου και κάποια στιγμη που, επιτέλους, την άδειαζα, τις έβγαζα και τις έβαζα πάνω σ’ενα περβάζι, σε έναν πάγκο. Όπως είμαι ακατάστατη, μοιάζαν περισσότερο με αντικείμενα ξεχασμένα αφημένα εκεί, παρά με διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι μέσα. Κάποιος μπαίνει, τακτοποιεί, και οι πέτρες μου παραμερίζονται στην ακρούλα.

Σκέφτομαι ότι τα αντικείμενα που αγαπάω-ας μιλήσω μόνο για αυτά-δεν είμαι άξια να τα αναδείξω, να πάρουν κι αυτά μια αξιόλογη θέση στη καθημερινότητα μου. Δε λέω να μπούνε σε καμιά βιτρίνα αλλά έστω κάπως να φαίνονται. Εγώ βεβαια ξέρω οτι τα έχω και τα κρατάω. Και μου ‘ναι πάρα πολύ δύσκολο να πετάω και τα φυλάω όλα στην άκρη. Όμως έτσι μαζεύονται πολλά, πάρα πολλά και μέσα στον χαμό δεν φαίνεται τίποτα…! (είδες δάσκαλε, έμαθα να βάζω τρία αποσιωπητικά, όχι δύο)

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s